Dla Pacjenta

Dr n. med. Elżbieta Radzikowska, specjalista chirurgii ogólnej i chirurgii plastycznej zaprasza pacjentki na konsultację w każdy czwartek między godziną 15.00 a 18.00. Wizyty odbywają się w siedzibie Fundacji Dr Radzikowskiej w Warszawie po wcześniejszym umówieniu (tel. + 48 728 941 357). Na bezpłatną konsultację warto zabrać historię choroby i wyniki ostatnio wykonywanych badań.

Po wstępnej konsultacji medycznej z dr n.med. Elżbietą Radzikowską opracowywany jest indywidualny program leczenia i rekonwalescencji pozwalający na jak najszybsze, ale w pełni profesjonalne i bezpieczne przeprowadzenie rekonstrukcji piersi. Pacjent, który podejmuje decyzję o zostaniu podopiecznym Fundacji podpisuje umowę i otwierane jest jego indywidualne konto.

Załóż konto pacjenta

Każdy podopieczny Fundacji zbiera fundusze w postaci darowizn na oddzielnym dedykowanym subkoncie pacjenta. Wpłat celowych dla danej osoby mogą dokonywać bliscy i przyjaciele, osoby fizyczne i prawne.

Podmiot prowadzący działalność gospodarczą przekazując darowiznę w wysokości do 6% dochodów może w ten sposób zmniejszyć podstawę opodatkowania uzyskiwanych przychodów. Jednocześnie, dla wielu kobiet indywidualna wpłata może być najlepszym prezentem urodzinowym od przyjaciółek lub gwiazdkowym od rodziny.

Koszt rekonstrukcji (zabiegu operacyjnego wraz ze znieczuleniem, wysokiej jakości implantów, rekonwalescencji i bielizny pooperacyjnej) zależy od stanu zdrowia i indywidualnych oczekiwań pacjenta. Zazwyczaj waha się w granicach od 21 000 do 25 000 złotych. Pacjentka, która zostaje podopieczną Fundacji Dr Radzikowskiej korzysta z bezpłatnych konsultacji z zakresu chirurgii rekonstrukcyjnej oraz ma ułatwiony dostęp do całego spektrum porad specjalistycznych. Na wstępnym spotkaniu z pacjentką omawiany jest plan finansowy i określana perspektywa wykonania zabiegu.

Ponadto, każdego roku Rada Fundacji podejmuje także decyzję o przyznaniu dofinansowań ze środków fundacji przekazywanych na cele statutowe. Jednocześnie, na każdym etapie możliwe jest skorzystanie z oferty programu MediRaty. Pacjent stale monitoruje stan swojego konta i sam decyduje o wydatkach.

Wypełnij formularz zgłoszeniowy

Fundacja dr E. Radzikowskiej

Domaniewska 34a ◦ 02-672 Warszawa

+48 510 269 525