Zostań Darczyńcą - Fundacja dr Radzikowskiej

Zostań Darczyńcą

• /

Zostań Darczyńcą

Fundacja Dr Radzikowskiej wspiera pacjentów z nowotworem lub wadami piersi w ich procesie powrotu do zdrowia i rehabilitacji. Pomaga kobietom w przygotowaniu i przeprowadzeniu zabiegów rekonstrukcji piersi. Aktywnie działa na rzecz profilaktyki onkologicznej i edukacji zdrowotnej.

Podmiot prowadzący działalność gospodarczą przekazując darowiznę w wysokości do 6% dochodów może w ten sposób zmniejszyć podstawę opodatkowania uzyskiwanych przychodów. Jednocześnie, dla wielu kobiet indywidualna wpłata może być najlepszym prezentem urodzinowym od przyjaciółek lub gwiazdkowym od rodziny.

Wesprzyj bliskich lub przyjaciół dokonując wpłat na indywidualne konta pacjentów. Zapraszamy także do pomocy wszystkim podopiecznym Fundacji Dr Radzikowskiej poprzez wpłaty darowizn na cele statutowe.

Fundacja Dr Radzikowskiej
Nr konta: 05 1090 1870 0000 0001 4418 8875, Santander Bank Polska S.A.
Tytuł przelewu: Darowizna na cele statutowe

Paulina Bednarska

Fundacja Dr Radzikowskiej
Nr konta: 09 1090 1870 0000 0001 4504 6962, Santander Bank Polska S.A.
Tytuł przelewu: „Darowizna na cele statutowe Fundacji Dr Radzikowskiej [Paulina Bednarska]”

17-letnia pacjentka z wadą wrodzoną piersi potrzebuje korekcji piersi, aby odzyskać samoakceptację i pewność siebie. Różnica w budowie piersi powoduje problemy z doborem biustonosza, bluzek i ubrań. Paulina nie pamięta kiedy była na plaży czy basenie – wstydzi się dysproporcji piersi widocznej szczególnie w tych miejscach. W ostatnim czasie na przerośniętej piersi pojawiły się rozstępy i krwawe przebarwienia. Na wykonanie operacji musimy uzbierać 15.174,- zł. Rodzina bardzo prosi o wsparcie. Pomóż młodej kobiecie czerpać radość z życia.

Iwona Śnieżawska

Fundacja Dr Radzikowskiej
Nr konta: 59 1090 1870 0000 0001 4504 7032, Santander Bank Polska S.A.
Tytuł przelewu: „Darowizna na cele statutowe Fundacji Dr Radzikowskiej [Iwona Śnieżawska]”

35-letnia kobieta, mama dwójki dzieci po przebytej chorobie nowotworowej, po chemioterapii, całkowitej mastektomii i radioterapii.

Jako młoda kobieta, chciałaby jak najszybciej poddać się operacji odtwórczej piersi. Mimo, że jest silną osobą ciężko jest jej zaakceptować swój wygląd.

Na wykonanie operacji musimy uzbierać 47.628,- zł.

Mariola Jedynak

Fundacja Dr Radzikowskiej
Nr konta: 48 1090 1870 0000 0001 4657 0227, Santander Bank Polska S.A.
Tytuł przelewu: „Darowizna na cele statutowe Fundacji Dr Radzikowskiej [Mariola Jedynak]”

Rak zabrał mi zdrowie, zabrał pierś, ale nie dałam sobie odebrać radości życia. Dzięki chorobie dostrzegam to, czego wcześniej nie widziałam. Mam nadzieję, że swoją postawą pokazałam, że rak nie musi demolować życia. Raka nie trzeba się wstydzić, tylko z nim walczyć, a to podstępny przeciwnik. STRACH PRZED RAKIEM NIE MOŻE PARALIŻOWAĆ, ŻYCIE Z RAKIEM TO TEŻ JEST ŻYCIE!

Pani Mariola, żona, matka, babcia – dowiedziała się o chorobie w maju 2018 roku. Przeszła chemioterapię, radykalną mastektomię lewej piersi i radioterapię. Została zakwalifikowana do rekonstrukcji piersi i symetryzacji. Odzyskanie pełni kobiecości, jest jednak w tym przypadku bardzo kosztowne, ponieważ wymaga dwóch zabiegów.

Potrzeba kwoty 49.356,- zł. Liczymy na Państwa wsparcie.